Miksi vaate näytti henkarilla paremmalta kuin ylläni?
Sopiiko minulle isokauluksinen paita?
Vaakaraitainen vai pystyraitainen paita?
Miksi mekko kiristää lantiosta?
Tunnetko vartalotyyppisi?
Monesti ihmettelemme, kun jokin vaate ei näytäkään kaikkien päällä samalta. Emme ole samasta muotista, vaan meidän mittasuhteemme vaihtelevat. Erilaisia vartalotyyppejä on karkeasti jaotellen viisi (H, A, Y, O ja X) mutta niitä voi laskea olevan myös enemmän.
Kun mietimme juuri omalle vartalolle sopivaa vaatetusta, meidän tulee huomioida vähintään rinnanympärys, vyötärönympärys ja lantionympärys. Näiden mittojen perusteella pystytään arvioimaan sinun vartalotyyppisi.
Kun tiedät oman vartalotyyppisi, pystyt pukeutumaan halutessasi juuri sinun vartaloasi parhaiten korostaen.
Jokainen vartalotyyppi on omanlainen ja kaikilla on hyviä ominaisuuksia, joita voi korostaa!
Otetaan esimerkiksi A-vartalotyyppi, jota kutsutaan usein myös päärynävartaloksi. A-vartalotyypillä on leveä lantio ja kapeampi hartialinja. Usein A-vartalotyypillä on myös melko pienet rinnat. Jotta A-vartalotyypin lantio ei näyttäisi pukeutumisessa liian leveältä, tulee alaosan vaate pitää yksinkertaisena, eikä vaatteissa saa olla lantiolla liikaa kerroksia. Erilaiset laskokset ja röyhelöt lantiolla lisäävät lantion leveyttä entisestään. Vastaavasti yläosaan pitää saada runsautta, jotta lantio ja hartiat näyttäisivät tasapainoisilta. A-vartalotyyppi voi kietoa suuren huivin kaulaan tai käyttää isokauluksista paitapuseroa. Olkapäihin voi lisätä volyymia esimerkiksi puhvihihoilla, olkatoppauksilla, erilaisilla olkakoristeilla. Näin, kun runsaus tuodaan ylös, lantio kaventuu ja huomio kiinnittyy kauniisiin yksityiskohtiin ylempänä.
Kun mietit, että mikä oma vartalotyyppisi on ja miten voit korostaa sitä